Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba
Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Vid mina besök på restaurangen blev det snabbt en personalig favorit. Det är en
snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av Gnocchi som är formad som en snäcka. Pastaformen passar utmärkt till såser med gräddbas
eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
Ingredienser
400 g Barilla Gnocchi
340 g salladskrabba i burk
3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
75 g gul lök, hackad
1 msk bladpersilja, hackad
2 msk tomatpuré
1 msk fiskfond
2 dl vitt vin, torrt, alt. vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
2 msk smör
Instruktioner
- Smält smöret i en stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg i tomatpuré, rör ihop. Häll på tomatsås, torrt vitt vin (alt matlagningsvin). Häll på grädde, salladskrabba och fiskfond. Koka upp på medelvärme, låt puttra tills såsen blivit krämig, 7 minuter.
- Rör så att inte krabban fastnar i botten. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, vänd ner gnocchin i såsen och garnera med hackad bladpersilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)