Pasta al forno

Den här gratängen är mycket lättlagad om du har rester av kokt pasta och köttfärssås hemma.

Ingredienser

  • 300 g okokt pasta eller 1 liter kokt
  • Köttfärssås
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 dl Kelda pastasås fyra ostar
  • 150 g Arla Köket riven ost mozzarella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225˚.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
    3. Gör köttfärssåsen: Skala och hacka löken och vitlöken fint, fräs i smör i en stekpanna. Tillsätt nötfärs och stek under omrörning. Rör ner tomater, vatten eller vin och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar och timjan.
    4. Varva pasta, köttfärssås, pastasås och ost i en smord ugnssäker form. avsluta med pastasås och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben