Crostini al pomodorini e pesto - Crostini med körsbärstomater och pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Pestobuffé – Detta är två förrätter och två varmrätter som passar utmärkt till festligare tillfällen. Varför inte ha ett italienskt tema på nyår? I Italien äter vi ofta stora middagar som består av flertal rätter. Detta är fyra rätter som kompletterar varandra bra där jag använt pesto som en röd tråd genom menyn, en produkt som inte bara är god att använda till pasta utan även passar utmärkt som krydda i en mängd rätter. Komplettera med en pasta som mellanrätt och avsluta med något sött så har du en klassisk italiensk festmeny, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

  • Crostini
  • 2 tjocka skivor vitt lantbröd, helst en dag gammalt
  • 2 msk smör
  • Tomat- och pestoröra
  • 20 körsbärstomater, skurna i tunna skivor
  • 2 msk Barilla Pesto alla Genovese
  • Instruktioner

    1. Crostini: Stek brödskivorna i smör i en stekpanna. Skär brödet i trekanter, cirka 5 stycken per brödskiva.
    2. Tomat- och pestoröra: Blanda ihop tomater och pesto till en röra. Lägg upp lite tomat- och pestoröra på varje brödskiva och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben