Grön pesto

Serverar: 4 portioner

Att göra sin egen pesto är väldigt lätt och mycket roligare att både äta och bjuda på! Suveränt gott att vända ner i nykokt pasta och sen är det bara att drösa på med lite färsk parmesan.

Ingredienser

  • 60 gram parmesan eller pecorino- ost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1,25 dl olivolja, Extra virgin
  • 50 gram pinjenötter
  • En nypa salt
  • Instruktioner

    1. Riv osten.
    2. Hacka basilikan grovt och häll ner i osten.
    3. Häll i 1,25 dl olivolja, pinjenötterna och lite salt.
    4. Mixa ihop till en grov smet i mixer eller med stavmixer. Smaka av och tillsätt ev. lite mer salt.
    5. Klart!
    6. Receptet går att dubbla, trippla osv. Håller sig en vecka i kylen om man häller över lite olivilja och täcker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 20 juli 2011

    Så lätt - så underbart gott! :P

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben