Ciabatta med lax och pesto

Serverar: 4 portioner

En varm macka med lax och mozzarella.

Ingredienser

  • 2 ciabattor
  • 1 dl färdig pesto
  • 2 tomater
  • 1 liten gul lök, tunt skivad
  • 2 kulor mozzarella
  • 200 g färskrökt lax i skivor
  • Ev lite basilika
  • Instruktioner

    1. Dela ciabattorna mitt itu och lägg halvorna med snittytan uppåt på en plåt med bakpapper. Bred på pesto. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva löken tunt. Lägg tomat och lök ovanpå peston.
    2. Skiva mozzarellan och fördela på smörgåsarna. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält och ytan har fått fin färg, ca 10 minuter i 225 grader.
    3. Snurra ihop laxskivorna till "rosor". Lägg dem på mackorna och garnera ev med lite basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben