Lax med pasta och pesto

Serverar: 2 portioner

Lax är smidigt, nyttigt och gott. Med egen pesto och pasta smakar det ljuvligt.

Ingredienser

  • 2 bitar laxfilè à 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk rapolja
  • 1 msk solrosfrön
  • Pesto
  • 3 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g skållad skalad mandel
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven parmesanost
  • Tillbehör
  • Tagliatelle, pasta
  • Ärtor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Koka pastan och ärtorna.
    3. Lägg laxen i en form och krydda med salt och peppar. Droppa över olja och strö på solrosfrön och baka i ugn i ca 15-20 minuter.
    4. Mixa ihop tomater, basilika, vitlök och mandel tills det är riktigt finfördelat. Tillsätt oljan i en tunn stråle och rör sist i osten.
    5. Servera laxen med pasta, ärtor och pesto.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben