Pasta med ädel lax

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

En pasta rätt jag svängde ihop av det jag hade hemma.....snabbt, gott och mättande

Ingredienser

  • Ca 500 g fullkorns spaghetti
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 140 g ädelost (kvibille special)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Redning (ca 1 msk maizena + vatten)
  • Ca 15-20 gröna oliver (skivade)
  • Ca 100-120 gr rökt lax
  • Ca 3 msk hackad färsk basilika
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen
    2. Koka upp matlagningsgrädde och buljongtärning. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Smula ner ädelost under omrörning och sjud tills osten smält. Tillsätt ev redning tills konsistensen är krämig. Koka på låg värme i ett par minuter. Tillsätt de skivade oliverna, basilika och pressad citron. När pastan börjar bli klar så tillsätt den rökta laxen och låt allt bli varmt.
    3. Häll såsen över den nykokta pastan och servera.
    4. Servera med sallad, hackad röd lök, färsk basilika och citronklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robban61 6 juni 2009

    Tack! Du räddade verkligen fredagsmyset med denna goda pastarätt. Enda nackdelen var att jag åt till det var slut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben