Kokta linser

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

LInser är goda med lite tillbehör

Ingredienser

  • 4 dl kokta, röda linser eller bruna
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk smör
  • 1½ dl Laga Lätt 4 %
  • ½ msk grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Hacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olivolja på+ medelvärme. Scetta löken och vitlöken mjuk, den ska inte ta färg. Tillsätt grädde, buljong och krydda med salt och peppar. Koka ca 45 minuter. Tillsätt linser och parmesan och koka tills röran tjicknat något. Servera till t ex Fisk i ugn( se recept i min kokbok ) och en sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Odla vintergrönt
    På vintern är det härligt att kunna odla sina egna purfärska grönsa...

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Vegetarisk mat
    Som Margareta nämner finns det många anledningar att äta vegetarisk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben