Serverar: 2 portioner
Tid: 45 minuter
Linser och bulgur tillsammans med morötter och palsternackor.
Koka linserna i dubbla mängden vatten med lite salt, ett lagerblad och en lökklyfta, ca 30 minuter. Koka bulguren i 3 dl vatten+ buljongtärning ca 8 minuter eller tills de är mjuka. Skala och skär morötter och palsternackor i ganska runna stavar. Lägg dem ovanpå linserna de sista 5-6 minuterna av koktiden. Stek svampen och löken i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vänd ev. runt de lättkokta rotsakerna i pannan tillsammans med svamp och lök. Häll av vattnet från linserna och från grynen om det behövs. Blanda linser, gryn, rotsaker och svamp med ruccolasallad. Ringla över olivolja och kläm över citron efter smak. Lantbröd med kryddad färskost är gott att äta till. Jag serverade linserna med stekta karrékotletter och sky.