Linser med svamp och rötter

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Linser och bulgur tillsammans med morötter och palsternackor.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 dl gröna eller små linser
  • 1½ dl bulgur
  • 150 g färsk svamp, gärna trattkantareller
  • 2 nävar ruccolasallad
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 citronklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka linserna i dubbla mängden vatten med lite salt, ett lagerblad och en lökklyfta, ca 30 minuter. Koka bulguren i 3 dl vatten+ buljongtärning ca 8 minuter eller tills de är mjuka. Skala och skär morötter och palsternackor i ganska runna stavar. Lägg dem ovanpå linserna de sista 5-6 minuterna av koktiden. Stek svampen och löken i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vänd ev. runt de lättkokta rotsakerna i pannan tillsammans med svamp och lök. Häll av vattnet från linserna och från grynen om det behövs. Blanda linser, gryn, rotsaker och svamp med ruccolasallad. Ringla över olivolja och kläm över citron efter smak. Lantbröd med kryddad färskost är gott att äta till. Jag serverade linserna med stekta karrékotletter och sky.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben