Canneloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En canneloni fylld med godheter som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

  • 8 st lasagneplattor
  • 300 g blandad svamp
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 kruka oregano
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st schalottenlökar
  • 5 dl tomatjuice
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe timjan
  • 2 st lagerblad
  • 50 g ruccola
  • 1 dl crema di balsamico
  • 50 g parmesan
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Stek svampen tillsammans med lök i olivolja i ca 5 minuter.
    2. 2. Blanda svampen i en bunke med oregano och färskost medan den är varm.
    3. 3. Smaksätt med salt och peppar.
    4. 4. Stek schalottenlök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter, häll på tomatjuicen.
    5. 5. Tillsätt lagerblad och timjan, låt koka i 10 minuter, lyft ur timjan och lagerblad.
    6. 6. Lägg en rad med fyllning längs kortsidan på lasagneplattorna, rulla ihop dem och skär bort överflödig deg.
    7. 7. Lägg cannelonin i en ugnsfast form, häll på tomatsås och tillaga i ca 15 minuter i 200°C.
    8. 8. Servera tillsammans med ruccola, crema di balsamico och parmesanost

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kransen 9 mars 2008

    Jag hade även bacon i svampröran så det blev lite köttigare. Supergod maträtt.

    bocuracao 24 januari 2013

    Mycket gott! Jag använde färdiga cannellonirör som tar lite mer tid att fylla, tror jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben