Smulans smör/sockerstekta äppelpaj

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Tänkte gjort en vanlig smulpaj men när jag plockat fram all ingredienser så tyckte jag det kändes så tråkigt så då improviserade jag ihop det här istället:)

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 5 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Flagad mandel
  • 3 msk smör
  • 1-2 msk kanel
  • 2 dl socker
  • 13 små äpplen eller 6 stora
  • Instruktioner

    1. Räcker till 2 små pajer i såna där små aluminiumformar eller 1 stor.
    2. Börja med att göra smuldegen. Blanda margarin med mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig massa. Ställ den i kylen tills den ska användas. Ugnen på 200 grader.
    3. Smält smöret och i med sockret och kanelen, Mängden kanel beror på hur mycket kanelsmak du vill ha:) Låt allt smälta ihop till en smet.
    4. Skala och klyfta äpplena.
    5. Sen lägger du äpplena i stekpannan med smeten och låter allt sjuda lite tills äpplen är halvmjuka. Sen häller du upp allt i formarna.
    6. Ta fram smuldegen och smula över äpplena. Sen strör du över lite mandel efter eget tycke.
    7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gyllenbruna. Låt svalna innan ni äter dem. Kan frysas. Servera gärna vaniljvisp eller vaniljglass till.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben