Äppelpaj

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

Godaste, krispigaste och enklast tänkbara att göra.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl råsocker
  • 100 g smör
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva 6 äpplen. Lägg dem i en ugnssäker smord form. Strö valfri mängd kanel på äpplena.
    2. Bland ihop mjöl och socker, häll detta över äpplena som ett täcke. Hyvla smöret med osthyvel, lägg detta jämn fördelat över alltihop.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225* ca 30 min.
    4. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 29 januari 2012

    DETTA ÄR DEN GODASTE ÄPPELPAJEN EVER!!!

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben