När jag gjorde äppelpajen i lördags så frågade man efter receptet. De krossade kakorna gör den extra knaprig. Man kan ju också göra små portionspajer om man vill det.
Ingredienser
Kaksmuldeg
250 g smör
3 dl (ca 12 st) grovt hackade Maryland cookies kakor
1 dl strösocker
1 dl råsocker
½ dl farinsocker
3 dl vetemjöl
Fyllning
8-10 äpplen
Saft av 1 lime
Smör till formen
Instruktioner
Börja med att smöra en eldfast pajform och sätt ugnen på 200 grader.
Hacka sedan kakorna i grova bitar och lägg åt sidan. Blanda därefter ihop socker, mjöl, smör och de hackade kakorna till en kaksmuldeg som läggs i kylen.
Skala och skär äpplena i klyftor och lägg i pajformen. Pressa sedan limen och häll över äpplena.
Fördela smuldegen över äpplena och sätt formen i ugnen i ca 30 min.
Vilken god paj.
Detta blir vår nya favorit till fikan.
Contikki14 januari 2011
Kul med en ny twist på äppelsmulpaj! Läste inte så noga och hade i ett helt Maryland-paket. (!) Halverade dock både strösocker- och råsockermängden, och hade i närmare 280 g smör, och det blev jättegott, och jättemycket smuldeg. XD
Upplevde inte att pajen behövde vara inne så länge som 30 min, hade räckt med 20 min i ugnen. Nu blev äppelbitarna lite väl mosiga.
Vilken god paj. Detta blir vår nya favorit till fikan.
Kul med en ny twist på äppelsmulpaj! Läste inte så noga och hade i ett helt Maryland-paket. (!) Halverade dock både strösocker- och råsockermängden, och hade i närmare 280 g smör, och det blev jättegott, och jättemycket smuldeg. XD Upplevde inte att pajen behövde vara inne så länge som 30 min, hade räckt med 20 min i ugnen. Nu blev äppelbitarna lite väl mosiga.