Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Allt-i-ett-rätt med kyckling och diverse rotfrukter
Skala och skär potatis, morötter och palsternacka och ev.mera rotfrukter i stavar. Lägg rotfrukterna i en långpanna och blanda med olivolja. Fördela kycklingdelarna melan rotfrukterna och krydda med flingsalt och chilipeppar. Tillaga i ugn, i 200 grader ca 50-60 minuter.
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
Skånes bästa servitör!
I hård konkurrens vann Lenzi Fahrner från Skeppsbron 2 i Malmö, Skånes...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
När används barbequemarinaden?
jag undrar också när barbequemarinaden?ska användas
jag tror att den ska i tillsammans med oljan och sen får man ju blanda runt med kycklingen.. men det är bara vad jag tror :P det ser jätte gott ut ! // johanna.ham
Jag lät kycklingen ligga i marinaden medan jag gjorde iordning grönsakerna. Sen lade jag kycklingen överst och hällde på resten av marinaden. Jättegott blev det fast jag hade varken morötter eller palternackor utan jag tog lök, purjolök, vitlök och paprika tillsammans med potatisen. Enkelt och smidigt, det här gör jag fler gånger!
Visst. Man kan ju variera ett recept lite som man själv vill, det är ju bara ett tips hur man kan göra.
Håller med, Evaldo! Det är ju det som är så roligt med Matklubben tycker jag, man får så mycket inspiration. Jag brukar också göra kyckling med rotsaker, rotlåda kallat här hemma. Jag brukar har kålrot och sötpotatis också, sen använder jag olivolja med smak av vitlök och chili. Möjligheterna är oändliga med såna här fantastiska rätter!