Wokade rotfrukter med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

1 påse av kronfågels kycklingfilé och veckans glaslarm gjorde att jag ville strimla kycklingen. Rotfrukter finns alltid hemma....och familjen sa jättegott. Vi hade bara tortillas till men nudlar eller ris passar säkert

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 limefrukt
  • 400 g vitkål
  • 3 morötter
  • 1-2 gula lökar
  • 140 g vattenkastanjer
  • 1-2 tsk grön currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 tsk tandorikrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äpple
  • Färsk spenat
  • 1 knippe färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen, salta och peppra. Pressa över limesaft och rivet limeskal och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
    2. Strimla grönsakerna och woka dem. Ta upp grönsakerna om det blir trångt i pannan innan köttet läggs i.
    3. Krydda och rör ner kokosmjölken, låt puttra 5-10 min. Smaka av, krydda ev. mer.
    4. Tärnat äpple, spenat och koriander läggs i strax före servering.
    5. Servera med bröd, ev. nudlar eller ris

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben