Apelsinglacerad kyckling med krämiga rotfrukter.

Serverar: 4 portioner

Jättegott!!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 apelsiner (rivet skal)
  • ½ msk svartpeppar (gärna nymalen)
  • 2 ½ msk honung (flytande)
  • Salt
  • Rotfrukter
  • 200 g morötter (i kvartar)
  • 200 g rotselleri (i kuber)
  • 200 g palsternacka (i kvartar)
  • 400 g potatis (i klyftor)
  • Smör och rapsolja
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 ½ msk ingefära (färsk, riven)
  • ½ msk rosmarin (hackad)
  • ½ msk honung (flytande)
  • Salt
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • Instruktioner

    1. Kycklingen: Krydda kycklingfiléerna med salt och bryn dem hastigt i smör. Blanda i hop rivet apelsinskal, svartpeppar, honung och pensla kycklingfiléerna med det. Stek färdigt kycklingfiléerna i 125 grader varm ugn till en innertemperatur av 70 grader.
    2. Rotfrukterna: Vänd runt rotfrukterna med smör och rapsoljan i ett ugnsfast bleck. Krydda med salt Rosta rotfrukterna i 230 grader varm ugn i ca 25 minuter. Sänk ev. värmen om de tar för mycket färg. Rör ihop crème fraiche med ingefära, rosmarin och honung. Smaka av med salt. När rotfrukterna är färdiga, blanda ner den smaksatta crème fraichen. Ställ tillbaka i ugnen så att allt blir genomvarmt.
    3. Sås: Rör i mango chutney i crème fraiche
    4. Rätten serveras med såsen, sallad och bröd.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (3)

    luneiya 20 oktober 2011

    Detta måste bara testas, låter kanongott :)

    jan11 20 oktober 2011

    Håller med, det här låter jättegott. Måste bara prövas. Det blir middagen i morgon.

    lenaoden 20 oktober 2011

    Låter supergott! Hur lång tid tar kycklingen i ugnen på ett ungefär?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben