Panerad kyckling i krämig dijonsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Fantastiskt god schnitzelliknande kyckling med god gräddig sås.

Ingredienser

  • Kycklingen
  • 700 g tinad kycklinginnerfilé
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 5 msk dijonsenap
  • 3-4 dl ströbröd
  • 200 g riven mozzarella
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 burkar á 290 gr skivade champinjoner
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 dl grädde
  • 1-2 msk kycklingfond
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att riva ner vitlök i lite smör i en stekpanna. Stek vitlöken mjuk på svag värme. Efter någon minut klickar du i dijonsenapen och rör om. Salta och peppra.
    2. Ta bort från plattan och låt svalna något innan du vänder kycklingfiléerna i dijonblandningen. Panera dem därefter i ströbrödet och mozzarellan (som med fördel blandats ihop innan).
    3. Bryn dem några minuter i stekpanna på medelvärme innan de läggs i smord ugnssäker form. Om det blev något kvar av mozzarellan kan du strö över den. Sätt sedan in i mitten av ugnen på 200ºC i 10-15 minuter.
    4. Sätt på ris och börja med såsen under tiden. Om det blev något kvar av dijonblandningen från paneringen kan du absolut ta vara på den i såsen, annars funkar det lika bra att börja i en ren stekpanna!
    5. Pressa eller riv ner vitlöken i en stekpanna och tillsätt champinjonerna. Stek några minuter och tillsätt sedan dijonsenapen och rör om. Häll i grädden, kycklingfonden och soja. Salta och peppra efter smak, och låt sedan koka på svag värme tills kycklingen och riset är klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben