Kyckling med krämigt chilitäcke.

Serverar: 4 portioner

Kyckling är alltid en given succe! Den här snabba varianten ugnsgratineras och serveras med smörstekt purjolök. Gjorde detta igår och alla gäster inkl. mig själv och min man tyckte att detta var så gott! Kanske blir det en ny favorit?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 50 g rökt skinka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ½ - 3 dl créme fraiche
  • ½ dl chilisås
  • 1 ½ dl rivenost
  • 20 cm purjolök
  • 25 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • persilja eller timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsäker form, salta, peppra och strö över paprikapulver. Finhacka skinkan och pressa vitlöken, blanda med créme fraiche och chilisås. Bred blandningen över kycklingen och strö över osten. Stek i nedre delen av ugnen till 70 grader innertemp, ca 25-30 min.
    2. Skär bort rotdelen på purjolöken. Snitta, skölj väl och dela i 5 cm långa bitar. Lägg i kokande vatten5 - 10 min, neronde på grovlek. Låt rinna av och lägg i en ugnsäker form. Klicka över smöret och stek 15 min. i ugnens nedre del, förslagvis samtidigt med kycklingen. Ös med smöret en gång under stekningen.
    3. Servera med potatismos eller pressad potatis och garnera moset med persilja. Gott till är en grillad tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben