Krämig kyckling till pasta

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Jag gillar krämiga, goda såser till min pasta. Det här plockade jag ihop en kväll med sånt som fanns hemma.

Ingredienser

  • ½ lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 cm chilifrukt
  • 2 soltorkade tomater
  • 1 kycklingbröstfilé
  • ½ msk mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl Milda Mat Extra
  • 1 msk Philadelphiaost
  • Pecorino ost
  • 1 portion pasta
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Hacka lök, vitlök, chili och soltorkade tomater och fräs ihop några minuter i en stekpanna. Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra. Låt kycklingen bli genomstekt. Pudra över mjölet och rör om. Häll sedan på Milda och låt koka upp, lägg till Philadelphia och riv över lite pecorino ost. Låt allt koka ihop i ca 10 min.
    2. Servera kycklingröran på pastan och riv eventuellt lite mer pecorino ost över det hela.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    frokeneva 14 april 2011

    Jättegott!

    Syvvan 3 januari 2012

    Jättegod maträtt! Stekte dock ingredienserna i omvänd ordning; kycklingen först och så i med grönsakerna, la även till het chilisås samt champinjoner för utfyllnad/mer matigt.

    jecki 26 februari 2013

    jag hade ingen kyckling så jag tog ett paket (140 g) bakon istället och det blev kanongott! Det blev dock mycket för att vara till en person tycker jag, men gör inte så mycket, matlåda till mig imorgon :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben