Krämig pasta med kyckling och grönt

Serverar: 4 portioner

Det går bra att utesluta eller byta ut creme fraichen mot lätt creme fraiche till smalare parta variant

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk grillkrydda
  • 1+1 msk smör
  • ca 300 g pasta, t ex rigatone eller penne
  • ca ½ liter finstrimlade grönsaker (t ex 2 scharlottenlökar, det gröna av en purjo, 6-8 salladslökar, 20 sockerärter)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk färska rosmarinblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse färsk babyspenat (80 g)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering
  • ca 1 dl hyvlad parmesanost
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med grillkryddan och stek dem i 1 msk av smöret i en stekpanna eller gryta, 6-8 minuter på varje sida, till innertemperaturen är 68 grader. Ta upp filéerna och skölj ur pannan.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.
    3. Hetta upp stekpannan med resten av smöret och lägg ner de finstrimlade grönsakerna. Smula ner buljongtärningen. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3 minuter. Häll på vattnet och bräsera ca 3 minuter. Ta grytan från värmen.
    4. Dela kycklingen i strimlor och blanda med grönsakerna.
    5. Fräs vitlöken och rosmarnen i oljan ca 1 minut. Blanda först i den nykokta pastan och spenaten, vänd sedan ner kycklingen och grönsakerna. Blanda i creme fraiche. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
    6. Garnera med hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    _Alexandra_ 15 februari 2012

    Jättegott! Jag bytte ut parmesan mot hackad mozzarella som jag blandade ner och lät smälta en aning innan servering. Klar 5:a i betyg! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben