Kyckling och chilisås med pasta
Återigen ett hopkok av vad jag hade hemma, det smakade gudomligt! Vi åt med tagliatelle, men alla typer av pasta fungerar antagligen.
Ingredienser
½ grillad kyckling
140 g bacon
2 gula (eller röda) chilifrukter
1 paprika i valfri färg
2 stora eller 3 mindre vitlöksklyftor
2 dl (en burk) crème fraiche med chili- och paprikasmak
2,5 dl milda mat extra
400 g (en stor burk) champinjoner
Sambal Oelek efter smak och tycke
Salt
Matolja
Pasta
Instruktioner
- Rensa kycklingen på skinn och ben och finfördela köttet. Strimla baconet och hacka paprika och chili.
Häll lite olja i en stekpanna eller stekgryta och låt det bli varmt.
- Pressa ned vitlöksklyftorna och rör om så att bitarna sprider sig i pannan, häll därefter ned paprikan och chilin och låt fräsa nån minut.
Häll i baconet och rör tills allt bacon har fått en gnutta färg.
- Häll i kycklingbitarna och champinjonerna och låt det fräsa ytterligare ett par minuter. Rör ned crème fraiche, grädde och sambal. Låt det koka upp och smaka av med salt och eventuellt mer sambal.
Servera med pasta och njut!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...
Prövade detta, väldigt gott! Tack för tipset.
Otrolig god rätt, och lätt och snabbt att göra. Min man åt med stor förtjusning. Tack för receptet. En femma från oss