Kyckling och pasta till brorsan

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

En snabb "mantagervadmanhaver"-rätt som jag svirade ihop när lillebrorsan fick rycka ut på oväntat heldagsarbete.

Ingredienser

  • Pasta för en person
  • 1 kycklingfilé
  • ½ gul lök
  • 1-2 cm hackad röd chili
  • 100 g champinjoner, från burk
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk mjölk (späd ev med mer mot slutet)
  • 1 msk soja
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enl anvisningar. Dela kycklingfilén och finhacka lök samt chilifrukten. Värm en stekpanna med litet smör, salta och peppra lite när smöret brynts. Lägg i kycklingbitarna och stek på medelvärme tills de fått angelägen färg. Tillsätt löken, chilin och svampen. Rör runt och låt alltsammans bli blandat med krydda. Tillsätt sedan creme fraiche, soja, mjölk och persilja. Låt alltsammans puttra ihop till en lagom tjock sås. Krydda och späd med mer mjölk om det är av behov.
    2. Häll av pastan och lägg i matlåda eller på tallrik, häll över pastasåsen och servera med kvartade coctailtomater, lite grönt och ev någon kub med fetaost!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    clyktberg 7 november 2010

    Det lät gott så ska ta o prova det imorgon :)

    J 24 juli 2023

    Det här har varit min paradrätt i snart 10 år. Varit mycket uppskattad när rätten bjudits på. Om man vill kan man lägga till morötter och/eller paprika.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben