Vitlöksdoftande pasta med kyckling och svamp

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt enkel och snabb rätt att laga till!

Ingredienser

  • Pasta (förslagsvis tagliatelle eller pappardelle)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl färsk basilika
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ msk maizena
  • 2-3 dl grädde
  • svartpeppar (gärna grovmalen)
  • salt
  • olivolja
  • Instruktioner

    1. Mät upp och koka pastan enligt förpackningen, men ta gärna av den något för tidigt. Den får gärna vara ganska ordentligt al dente.
    2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja. Salta och peppra.
    3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    4. Hacka löken och skiva vitlöken i tunna skivor. Fräs löken i olivolja (ganska mycket, ca 3-4 msk) i en traktörpanna tills den mjuknar, den behöver inte få färg. Skiva champinjonerna tunt och tillsätt dem. Fräs löken och champinjonerna på medelvärme i några minuter så champinjonerna mjuknar.
    5. Tillsätt grädden och kycklingfonden. Hacka basilikan grovt och tillsätt den. Låt puttra någon minut.
    6. Red med maizena till önskad konsistens. Blanda i pastan.
    7. Tillsätt kycklingen och pinjenötterna och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben