Cannelloni med kyckling och svamp

Serverar: 8 portioner

Mycket gott! Lätt att göra! Bra till lunchlådan! Går att variera med annan smak!

Ingredienser

  • 600 g färska lasagneplattor
  • Fyllning
  • 2 grillade kycklingar
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 röda lökar
  • 140 g färsk bladspenat
  • 4 dl crème fraiche Bonjour Cuisine Karl Johan svamp & Champinjon
  • 4 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 3-4 msk flytande margarin
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 liter mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bena ur kycklingen och dela den i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna. Hacka spenaten.
    2. Bryn lök och champinjoner fint i ett par minuter. Tillsätt kyckling, spenat, crème fraiche, salt, peppar och 2 dl av osten.
    3. Fördela fyllningen på plattorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form eller i långpanna.
    4. Gör såsen genom att blanda vetemjölet med lite av mjölken och sedan tillsätta resten av mjölken och margarinet. Koka upp och låt sjuda 3 minuter. Rör ordentligt hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll såsen över rullarna. Låt stå i ugn 200 grader 20 minuter. Strö över resten av osten och låt stå i ugn 5 minuter till.
    6. Serveras med grönsallad.
    7. Tips: Du kan variera fyllningen genom att använda annan crème fraiche t e x smaksatt med soltorkade tomater och fetaost. Gillar du vitlök kan du även smaksätta med det utöver crème fraichen.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    avorp 12 februari 2010

    toppen läckert.värt att prova på

    christincarlsson 20 mars 2011

    Himmel och pannkaka sååååååå himla gott. Klar 5:a

    lillawe 20 februari 2012

    Hejsan! Det var ett tag sedan jag testat dina recept, men idag till middag så jag denna. Den är jättegod både till helg och vardags! Variationen är många. Tack för ett gott och läckert recept! // lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben