Cannelloni med kyckling & spenat

Serverar: 3 portioner

Man kan ta bort oliverna om man inte gillar dem . Så gjorde vi i min familj

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor
  • 1 msk margarin
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g hackad spenat, fryst
  • 100 g kärnfria oliver
  • 250 g keso smaksatt med feta och oliv
  • salt
  • peppar
  • Ostsås
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 100 g fetaost
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • 1-2 st tomater
  • Instruktioner

    1. Ostsås Smält margarinet och rör ned mjölet. Häll försiktigt i mjölken litet i taget. Rör om hela tiden. Blanda ner vatten, buljongtärningen och slutligen fetaosten. Rör om till osten har smält. Salta och peppra.
    2. Cannelloni Skär kycklingfiléerna i små bitar (det är lättare om kycklingen är något fryst). Pressa ner vitlöksklyftan i margarin. Stek kycklingen med salt och peppar till den har fått lite färg och lägg ner spenaten. Häll kyckling och spenatröran i en bunke och låt svalna något. Blanda ner den smaksatta keson och hackade oliver i röran.
    3. Skär ca 1 dm långa bitar av den färska pastan. Lägg några matskedar av keso- och kycklingröran på pastan och rulla ihop. Häll lite av ostsåsen i botten av en smörad ugnsfast form. Lägg ner cannellonirullarna och häll resten av ostsåsen över. Skiva tomat och lägg överst. Värm i ugn ca 20 min på 200°. Servera med ruccolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben