Penne med kyckling, spenat och svamp

Serverar: 4 portioner

Här får den färdigkokta pastan koka med i såsen en stund för att dra åt sig alla smaker.

Ingredienser

  • 350 g penne
  • 3 st kycklingfiléer, 400 g
  • 200 g champinjoner
  • 1 lök
  • 70 g babyspenat, en påse
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Topping
  • Riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
    2. Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
    3. Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
    4. Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
    5. Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
    6. Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
    7. Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MrLindell 25 februari 2011

    Super gott !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben