Kyckling med salvia, pasta och svamp

Serverar: 4 portioner

En enkel och smakrik rätt som uppskattas av alla åldrar.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • I pkt rökt bacon (alt pancetta)
  • 100 g rensad färsk svamp, t.ex. champinjoner
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g färsk pasta (gärna tortellini)
  • salt
  • peppar
  • färsk salvia
  • Ev parmesanost
  • Instruktioner

    Snitta kycklingbrösten och fyll med de färska salviabladen. Salta, peppra och bryn försiktigt runt om. Låt dem sedan gå färdigt i ugn ca 175º ca 5 minuter, innertemp, ca 60º. Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Stek svampen i smöret, salta och peppra. Resten av smöret smälter du tillsammans med den pressade vitlöken. Koka pastan enligt tidsangivelse (gärna aldente) Vänd pastan i vitlökssmöret, skär kycklingen i bitar och blanda kycklingen, bacon och svampen med pastan. Smaka av med salt, peppar och servera gärna med parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben