Laksabuljong med kyckling, räkor och spenat

Serverar: 4 portioner

Laksabuljong är en krämig soppbas som fylls på med olika ingredienser. Denna innehåller kyckling, räkor och spenat. Basen är alltid kokosmjölk och buljong.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 200 g skalade räkor
  • 1 påse babyspenat 70 g
  • Laksabuljong
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 röda chili
  • 5 citrongrässtjälkar
  • 5 kaffirlimeblad
  • 7 dl hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 2 msk pressad lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    Börja med att göra buljongen. Skala och skär ingefäran i bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skär citrongräset i bitar. Strimla limebladen. Koka upp buljong och kokosmjölk. Tillsätt ingefära, chili, citrongräs och limeblad. Sjud utan lock i 10 min. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Smaka av med limesaft, fisksås och socker. Skär kycklingen i tunna skivor. Koka kycklingen i buljongen i ca 5 min under lock tills den är genomkokt. Rör ner spenat och räkor och koka ytterligare 1 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben