Pastasallad med spenat, tonfisk och räkor

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

Väldigt improviserat men mycket gott!

Ingredienser

  • Pastan
  • 1 port fullkornspasta (fusili, penne, makaroner etc)
  • 50 g färdigstuvad spenat (finns från Findus men du kan givetvis stuva själv om du vill)
  • 1/2 dl lättcrème fraiche
  • 1 msk färskost (jag hade philiadelphia gräslök)
  • 1 tsk pressad citron
  • Salladen
  • Machesallad
  • Crabfish
  • Räkor
  • Tonfisk (½ burk à 120 g)
  • Olika frukter (jag hade sharonfrukt, mango, physalis och apelsin)
  • Ett hårdkokt ägg
  • Rödlök
  • Körsbärstomater
  • Dressing
  • ½ dl Keso
  • ½ msk Stenbitsrom
  • 1 msk Mangochutney
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och skölj den i kallt vatten. Tina spenaten i micron.
    2. Rör ut färskosten i crème fraiche och blanda ner hälften av röran i spenat. Blanda sedan spenaten med pasta och pressa i lite citron.
    3. Bottna en tallrik med machesalladen och lägg den spenatmarinerade pastan ovanpå. Fördela sedan crabfish, räkor, tonfisk, skivat ägg, tomat och frukt runt om.
    4. Gör en "dressing" på den andra hälften av crème fraicheröran, keso, stenbitsrom och mango chutney och servera den till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben