Torskfilé med spenat och räkor

Serverar: 4 portioner

Fiskgratäng är aldrig fel...här med spenat och räkor...

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 äggulor
  • 2 dl mjölk 3%
  • 25 g Norrmejerier Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 250 g färsk eller fryst bladspenat
  • 800 g torskfilé
  • 1 krm salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl fiskbuljong
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 100 g riven ost
  • 1 krm fiskbuljongtärning
  • 200 g skalade räkor, ca ½ kg oskalade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala, koka och mosa potatisen. Blanda moset med äggulor, mjölk och Norrmejerier Smör till ett fast mos. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Smörj en låg vid gratängform med Norrmejerier Smör. Lägg ett lager spenat på botten, täck med fiskfilé och salta.
    4. Häll på en ½ dl fiskbuljong, täck med aluminiumfolie och stek i ugnen i 10 minuter.
    5. Om torsken är fryst tina den först.
    6. Vispa ut mjölet i resten av buljongen och grädden och värm upp. Ta av kastrullen och rör i osten så att den smälter. Smaka av såsen med lite finsmulad fiskbuljongtärning och vitpeppar.
    7. Tag ut formen ur ugnen.
    8. Spritsa eller klicka moset runt kanterna.
    9. Fördela såsen över fisk och spenat, lägg räkor ovanpå. Sänk ugnen till 200° och gratinera i 10 minuter eller tills fisken fått färg och potatisen är gyllengul. Dekorera med dill eller persiljekvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben