Paella med medvurst, kyckling och räkor

Serverar: 6 portioner

Paella med medvurst, kyckling och räkor

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl långkornigt ris
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 pkt saffran
  • 300 g räkor med skal (använd en tredjedel till garnering)
  • 300 g kyckling
  • 100 g strimlad medvurst (använd en tredjedel till garnering
  • 100 g ärter
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Chili
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt ris och fräs ytterligare i några minuter.
    2. Häll över all vätska samt fond och saffran. Låt koka tills riset har blivit nästan mjukt.
    3. Skär kycklingen i strimlor och skala räkorna. Spara några räkor med skal på till garnering. Skär även paprikan i strimlor
    4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i en stekpanna några minuter tills kycklingen fått fin färg. Sätt sedan kycklingen risgrytan och koka tills riset och kyckligen är helt genomklar. Tillsätt sist medwurst, paprika, ärter och räkor. Hetta upp allt tills det blivit genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och chili.
    5. Dekorera paellan med citronklyftor, medvurst och hela oskalade räkor

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sunklerrohm@hotmail.com 1 november 2008

    Denna rätt är toppengod

    EvaMS 24 augusti 2009

    Kanongott och enkelt att göra, även den kräsna 6-åringen åt allt utom räkorna.

    kakan9 24 juli 2010

    Jättegott, kommer att göra den fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben