Pastagratäng med kyckling och räkor

Serverar: 4-6 portioner

Pastagratäng till många hungriga...

Ingredienser

  • Sås
  • 3 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 4 dl lindahls grekisk yoghurt
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven ost,50 g
  • Salt
  • Peppar
  • Gratäng
  • 400 g spaghetti
  • 1 grillad kyckling, skinn- och benfri, i tärningar
  • 1 röd paprika i tärningar
  • 1 grön paprika i tärningar
  • 1 liten brk skivade champinjoner, avrunna 120 g
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl riven ost,100 g
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sås: Hetta upp smöret i en gryta och fräs curry och paprika en kort stund.
    2. Tillsätt mjölk, yoghurt och ost och rör om. Smaka av med salt och peppar.
    3. Gratäng: Bryt spaghetti i mitten och koka dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och lägg pastan i en smord ugnsfast form.
    4. Blanda övriga ingredienser och häll över spaghettin. Blanda lite och pressa lätt ihop fyllningen Tillsätt såsen och strö osten över.
    5. Gratinera vid 175- 200 grader i 20-30 minuter beroende på formen.
    6. Servera gärna med en grönsallad och ett gott bröd.
    7. Tips: Spaghettin behöver inte skölja med vatten. Du kan röra ner 1 msk olja, så klibbar de mindre.
    8. Använd annan pasta du tycker om makaroner, fusilli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben