Pastagratäng med kyckling

Serverar: 4 portioner

En god gratäng med bl.a. kycklingfilé, salami, ricottaost, purjolök, tomater, pastasnäckor och med skivad chili ovanpå gratängen.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk smör el margarin
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 1 msk grillkrydda
  • 50 g salami
  • 300 g pasta t.ex. snäckor
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk basilika
  • 1 röd chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna med smör. Skölj och strimla purjolöken och tärna tomaterna. Fräs purjolöken och tomat med kycklingen ett par minuter. Krydda med grillkrydda och rör i strimlad salami
    2. Koka pastan enligt förpackningen.
    3. Vispa ricottaost, crème fraiche, riven ost och ägg i en stor skål. Blanda i kycklingfräset, pasta och basilika. Rör om och lägg över i en ugnsfast form. Skiva chilin och lägg ovanpå. Gratinera i 200º i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    christincarlsson 7 april 2010

    Helt okej :D

    nordan71 14 april 2010

    God! Fast hittade ingen ricottaost så det blev med parmesan istället, blev gott det med. 4 får du av mig.

    margitkallgren 9 oktober 2011

    Tack för ett gott recept! Margit

    miniinatta 22 januari 2012

    Underbart gott ! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben