Evas Paella

Serverar: 1 portioner

Riktigt gott!

Ingredienser

  • 125 g kycklingfilé
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm vitpeppar
  • ½ liten gul lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 1 dl råris
  • 2 dl hönsbuljong (tärning)
  • 172 krm saffran
  • ½ röd paprika
  • 1 dl frysta ärter
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfilén runt om i olja. Salta och peppra. Ta upp den ur pannan.
    2. Finhacka den skalade löken och fräs den i pannan med den pressade vitlöken.
    3. Tillsätt ris, buljong och saffran, koka upp och lägg i kycklingfilén. Sjud under lock i ca 10 minuter. Testa om kycklingen är helt klar genom att skära i den. Dela den gärna i mindre bitar.
    4. Tärna paprikan och blanda ner den med ärterna i paellan. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    4.3
    30 min
    80
    2

    Kommentarer (3)

    ennovy 26 juli 2008

    jättegott med en grönsallad till

    mullemec1 3 december 2010

    Det blev verkligen jätte gott :) Slängde i lite svamp också... Mycket gott... Och helt plötsligt kändes det som man satt med släkten i Spanien. Tack!

    mrhex 24 juli 2012

    Ska testa men jag hoppas innerligt att det inte är 172 krm saffran :) = 103gram som det står i receptet. Utan att du menade 1/2 krm, Ser gott ut iallafall, och ska ställa denna på bordet ikväll så får vi se.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben