Evas konjaksdoppade russin med mandelmassa

Serverar: 40-50 portioner

Tid: 40 minuter

Ljuvligt goda.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 1 dl russin, drygt
  • 1-1 1/2 dl konjak eller rom
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Hacka russinen, lägg dem i konjaken. De ska ligga ett par tre dagar, så att russinen hinner dra åt sig konjaken ordentligt, rör ibland med sked.
    2. Riv mandelmassan, helst i matberedare. Blanda mandelmassan med russinen. Finns det konjak kvar, ta med det också.
    3. Ta fram florsocker, om det blir för kladdigt, ta florsocker på händerna, rulla sedan små kulor.
    4. Smält blockchokladen i mikron eller på spisen i vattenbad, när alla är rullade. Lägg i några bollar i taget, ta upp med en gaffel, låt rinna av innan de lägges på bakplåtspapper. Jag brukar sätta på en halv valnöt, men det går bra med annat också, låt stelna. lägg i burkar med lock , låt stå kallt
    5. lycka till, du blir inte besviken lillaloppan

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (1)

    Tine 8 december 2008

    Oj, Ett till topp recept, Tack ska du ha! God Jul och gott nytt år ! Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben