Honungslimpor med oliver och russin

Serverar: 2 portioner

Limpor med honung i stället för sirap annars samma deg som till vörtlimporna. Har bara bytt ut vörtmixet mot oliver, russin och honung.

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 1 dl honung eller sirap
  • 1 lättöl, eller 3½ dl vatten
  • 50 g vanlig jäst eller 12 mg torrjäst
  • ca 1 dl krossade oliver
  • ca ½ dl russin
  • 5 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm upp degvätskan till 37 grader för vbanlig jäst och ca 45 gradier för torrjäst.
    2. Smält margarinet i en kastrull och blanda i honung och lättöl eller vatten.
    3. Låt degvätskan bli ljummen.
    4. Finfördela jästen i en degbunke och tillsätt degvätskan och olivhack och russin.
    5. Blanda i mjölsorterna och rör samman till en smidig deg.
    6. Låt degen jäsa ca 1 timma till dubbel volym. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar Arbetadegen så lite som möjligt till två limpor.
    7. Lägg dem i formarna och låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
    8. Sätt in formarna i 175 grader varm ugn och grädida i ca 35-40 minuter.
    9. Pensla limporna ett par gånger under gräddnings-tiden med varmt vatten.
    10. Ta ut de färdiggräddade limporna och låt stå kvar i formarna ett tag innan de stjälps upp på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben