Fiskgryta med gröna oliver

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 4-5 schalottenlökar
  • 600 g fiskfilé, t ex rödspätta eller sej
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 3/4 dl medelstor kapris
  • 1 dl grovhackad dill
  • 3 dl fiskbuljong
  • Ca 2 msk koncentrerad tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pressad citron
  • 1 1/2 dl grovhackade gröna oliver med pimiento
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Salta och peppra på fiskfiléerna och rulla ihop rödspättefiléer till rullar, annan fisk kan delas i mindre bitar.
    2. Fräs löken glansig i matfettet i en traktörpanna, blanda i ättiksgurka, kapris och dill och häll på buljongen. Smaksätt med tomatpuré och koka upp. Lägg i fiskrulladerna och sjud ca 5 minuter tills fisken är nätt och jämnt kokt.
    3. Rör i crème fraiche, smaksätt med citronsaft och koka upp. Dra pannan av plattan, rör i grovhackade oliver och servera direkt ur traktörpannan med kokt ris till.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben