Lökpaj med ansjovis och oliver
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme
Min favoritpaj
Ingredienser
Pajdeg
3 dl mjöl
1 ½ hg smör eller margarin
1-2 msk vatten
Fyllning
5-6 hg gul lök
½ hg smör eller margarin
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
1 krm salt
½ krm peppar
1 liten ask ansjovisfiléer
Kalamataoliver
Instruktioner
Blanda ihop ingredieserna till pajdegen, låt vila i kyl. Hacka löken, fräs i stekpanna tills den mjuknat. Låt kallna.
Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, riven ost salt och peppar. Blanda i den frästa löken. Häll smeten i palskalet. Lägg på oliver och ansjovisfiléer.
Grädda i ugn 200 grader ca 20 minuter.
Serveras ljummen.
Liknande recept
God omelett med lök, ansjovis och oliver
40 min
2-3
Köttbullar i italiensk tomatsås med oliver och ansjovis
2.5
4
Lökpaj med gröna oliver och parmesanost
45 min
4
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
Pannbiff med oliver
4
kyckling med oliver,fetaost
3.6
30 min
4
9
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Filets mignons med vermouthsås och oliver
5
30 min
4
1
Honungslimpor med oliver och russin
2
Kommentarer (1)
lill-lindqvist
9 september 2008
Hade med mig denna på stranden i sommar. Succe !
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Hade med mig denna på stranden i sommar. Succe !