Lökpaj med ansjovis och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Min favoritpaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ hg smör eller margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 5-6 hg gul lök
  • ½ hg smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • Kalamataoliver
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredieserna till pajdegen, låt vila i kyl. Hacka löken, fräs i stekpanna tills den mjuknat. Låt kallna.
    2. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
    3. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost salt och peppar. Blanda i den frästa löken. Häll smeten i palskalet. Lägg på oliver och ansjovisfiléer.
    4. Grädda i ugn 200 grader ca 20 minuter.
    5. Serveras ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lill-lindqvist 9 september 2008

    Hade med mig denna på stranden i sommar. Succe !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben