Köttbullar i italiensk tomatsås med oliver och ansjovis

Serverar: 4 portioner

...snabb och god sås till köttbullar...när du är hungrig!

Ingredienser

  • 350 g Scan köttbullar
  • 400 g pasta
  • 1 msk olja
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk farinsocker
  • 400 g krossade tomater
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 20 svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och dela löken i klyftor, pressa vitlöken. Hacka ansjovis och basilika fint. Hacka även oliverna grovt.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    3. Värm oljan på medelvärme i en stekpanna, lägg i köttbullar, lök och vitlök. Koka tills löken blir mjuk.
    4. Tillsätt tomater, torkad basilika och socker. Koka i 5 minuter. Tillsätt hackade ansjovis och oliver. Koka i 5 minuter. Krydda.
    5. Servera med pasta och toppa med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben