God omelett med lök, ansjovis och oliver

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

Det är bara Så himla gott !!!!

Ingredienser

  • 5-6 hg lök
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde (valfri sort)
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 ask (125 g) ansjovisfiléer
  • spadet från ansjovisen
  • svarta grekiska kalamataoliver med kärna
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs den i stekpanna på låg värme, ganska länge och utan att den blir brun. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, krydda och häll i ansjovisspad till önskad sälta. Blanda i den frästa löken, häll i en ugnssäker form. Lägg på ansjovisfiléer och kalamataoliver jämnt över omeletten. Grädda, 200-225 grader tills omeletten stelnat och börjat få en vacker ljusbrun yta (ca 20 minuter). Servera med ett gott bröd och en sallad eller på ett buffébord.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben