Böcklingpizza med lök, rosmarin och oliv

Serverar: 4 portioner

Rökt fisk och rosmarin är en god kombination på denna pizza. God till vickning eller lunch.

Ingredienser

  • Botten
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 l vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 st gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl riven ost
  • 4 böcklingar
  • 20 svarta oliver
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tag ljummet vatten från kranen, ca 37°. Tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Ställ att jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225°.
    3. Skala och skiva lökarna. Stek dem mjuka i olja. Dela degen i 4 delar, lägg ut delarna på bakpappersklädda plåtar och kavla eller tryck ut dem tunt, två på varje plåt.
    4. Bred ut tomatpuré på bottnarna och strö över riven ost. Rensa den rökta fisken väl och dela filéerna i småbitar. Fördela lök och fisk på pizzorna. Strö över oliver, rosmarin och parmesan.
    5. Grädda dem på nedersta falsen 10-15 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben