Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftigt och gott bröd, som med fördel man kan ha till en god sallad på sommarkvällen.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g Jäst
  • 2 tsk Flingsalt
  • 3 dl Vatten, fingervarmt
  • 1 tsk Honung
  • 7 dl Vetemjöl special
  • Topping
  • 150 g Mozzarella
  • 150 g Parmesan
  • 2 dl Kalamataoliver (urkärnade)
  • 5 Kvistar rosmarin, färsk
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225º. Smula ned jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt flingsalt och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av det ljumma vattnet och rör om. Häll i honungen. Tillsätt lite av mjölet åt gången under omrörning tills du fått en smidig deg. Knåda ut degen till en 1,5-2 cm tjock brödkaka. Lägg kakan direkt på plåten. Skär upp mozzarellan och lägg på brödkakan. Hacka oliverna grovt och lägg på brödet. Riv grova skivor parmesan och smula sönder över. Ta ett par rejäla rosmarinkvistar och lägg på. Låt jäsa 30 min. Placera brödet i mitten av ungen och grädda till fin färg, ca 20 min. Ringla lite olivolja över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Pyllemoj 23 juli 2011

    Körde genast iväg och köpte mozarella. Bakade det godaste brödet jag har smakat. Tack för receptet.

    essa7 10 oktober 2011

    Såååå gott bröd! Ernst Kirchteigers (Sommar med Ernst 2011) förtjänst att detta kom på bordet här hemma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben