Gott bröd med oliver och rosmarin

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Smakrikt bröd

Ingredienser

  • 1 ½ dl svarta oliver med kärnor
  • 5-6 kvistar färsk rosmarin eller 1 msk torkad
  • 5 dl vatten
  • 1 påse torrjäst (12 g )
  • 2 msk olivolja
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Kärna ur oliverna och hacka dem. Finhacka rosmarinen. Häll vattnet (50-gradigt) i en skål. Tillsätt jäst, salt,olivolja och mjöl. Spara litet till utbakningen. Arbeta till en lös och smidig deg och tillsätt rosmarin och oliver. Låt degen jäsa under duk 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar på mjölat underlag och forma till två runda bullar. Lägg dem på smord plåt. Strö över litet mjöl. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Ställ in bröden i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut bröden och låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Syltans 5 maj 2009

    Ett väldigt gott bröd, rekommenderas

    Sanjer 26 februari 2011

    Älskar det här brödet. Underbart till en soppa. Jag tycker om att ha lite hackade soltorkade tomater i också. Rekommenderas varmt!

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben