Nyttigt och gott bröd

Ett bröd med saftiga solrosfrön och nyttiga linfrön.

Ingredienser

  • 30 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1½ msk honung
  • ½ dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk kruskakli
  • 700-800 g vetemjöl
  • ca 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli. Häll i mjölet och bearbeta väl för hand. Eller kör i maskin ca 5 min och tillsätt sedan saltet och kör ytterligare 4 min. Låt jäsa i 1-1½ tim.
    2. Stjälp upp degen på bakbordet. Vik ihop degen några gånger. Forma till två bröd och klipp tre snitt i varje. Låt jäsa på plåt i 40 min-1 tim. Ugnsvärme 250 grader. Sätt in bröden. Sänk värmen till 200 efter 5 min. Baka färdigt i 25 min. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    jollo10 24 augusti 2011

    kola stavning och kommatyecken\punkt osv

    jesse75 10 november 2011

    Mycket gott bröd. Tillsatte även bitar av torkad aprikos, blev supergott!!!

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben