Gott bröd till soppa

Serverar: 20 portioner

Ett gott bröd som är lättbakat. Gott utan pålägg.

Ingredienser

  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0,75 dl olivolja + ca 0,5dl
  • 1 tsk salt + lite till
  • 150 g riven västerbotten ost
  • 5 skivor hackad skinka
  • 4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix
  • Salt
  • De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar. Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig. Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.
    2. Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.
    3. Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
    4. Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min. Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 9 november 2009

    Jaa, passar perfekt till soppa. Tack så mycket o 5 poäng.

    ceciliaandersson 19 november 2010

    Ett väldigt enkelt och lättlagat bröd. Passar jättebra till soppa eftersom det är lite "matigt". Lite foccacia-liknande och väldigt gott.

    AlisaB 26 augusti 2012

    Gjorde brödet idag till soppa. Mycket gott!

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Soppa för ruggiga höstdagar
    Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben