Ett gott bröd som är lättbakat. Gott utan pålägg.
Ingredienser
1 msk grovmalen svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja + ca 0,5dl
1 tsk salt + lite till
150 g riven västerbotten ost
5 skivor hackad skinka
4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix
Salt
De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten.
Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar.
Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig.
Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.
- Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.
- Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
- Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min.
Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Soppa för ruggiga höstdagar
Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...
Jaa, passar perfekt till soppa. Tack så mycket o 5 poäng.
Ett väldigt enkelt och lättlagat bröd. Passar jättebra till soppa eftersom det är lite "matigt". Lite foccacia-liknande och väldigt gott.
Gjorde brödet idag till soppa. Mycket gott!