Gott lite grovt bröd utan jäst

Tid: 55 minuter

Detta brödet gjorde jag i dag i stället för att köpa, på detta sättet är det både nyttigare och utan konstgjorda tillsatser. Tyckte själv brödet blev jättegott och kommer att fortsätta gör detta då det var så enkelt att baka och det smakar gott med bara bregott.

Ingredienser

  • 7 dl havregryn
  • ca 12 - 15 st mandlar
  • ca 10 st Icas ekologiska plommon soft
  • ca 1 dl hela linfrön
  • 3 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk himalayasalt
  • ca 4-5 vridningar på kvarnen av chili explosion (santa maria)
  • 3,5 - 4 dl kvarg med mango och apelsin
  • Instruktioner

    Mixa havregrynen till mjöl i matberedaren och lägg i mandlar, plommon och linfrö och fortsätt mixa till det är små bitar. Blanda ner salt, chili och bikarbonaten. Vispa äggen och blanda ner de torra ingredienserna och kvargen. Degen ska vara kladdig, blir den för torr tillsätt lite vatten åt gången medans du rör tills den blir kladdig. Lägg ett bakplåtspapper i en långform på ca 1,5 liter och häll i smeten, dekorera med havregryn om du vill. Grädda i 185 grader ca 55 minuter. Man kan blanda vilka fröer, nötter, kryddor eller torkade frukter som man vill. Byter du ut mjölet tänk på att vattnet mängden kanske behöver ändras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben