Serverar: 2 portioner
Tid: 2 timmar 30 minuter
Det här receptet hittade jag på internet på siten "Familjeliv" och sedan modifierade jag det lite Det är mycket lättbakat - behöver inte jäsa - men tar lång tid i ugnen. Brödet är jättegott! Satsen ger två bröd
Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott) Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Det blir en lös smet. Fördela smeten i formarna och grädda i 150 grader i två timmar. Ja, det skall var så länge som två timmar
gott m m m
Gott!!! Behövs nog inte så mycket sirap i dock. Väldigt sött. Tar nog bara 1,5 dl sirap nästa gång. Var bara i ugnen 1 timme och vart jättegott :)
Väldigt gott bröd! :)
Mycket gott bröd vilket man kan variera i det oändliga. Jag brukar blanda i valnötter ibland och ibland linfrön. Håller med om saltet. Många vänner som fått receptet :)