Grovt bröd

Serverar: 1 portioner

Mycket lättbakat bröd.

Ingredienser

  • 3½ dl ljummet vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl sirap
  • 5 dl rågmjöl, gärna stenmalet
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk kummin (kan uteslutas)
  • 2 dl solrosfrön
  • 0,75 dl linfrön
  • 2-3 st rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl.
    2. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen.
    3. Låt jäsa i 55 min. Grädda 50 min i 175º.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MammaIrene 17 september 2008

    Jättegott! Jag använde dock bara ´halva jästmängden o det gick jättebram har läst någonstans att vi fta använder för mycket jäst nör vi bakar så jag försöker tänka på det..... Tack för receptet!

    siggemyra 12 april 2009

    Jätte gott bröd.

    Tutish 15 november 2009

    Jättegott och jätteuppskattat!! Jag dubblar receptet, förutom jästmängden och får på så vis två fina limpor:)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben