Mycket gott bröd, lättbakat. Tar lång tid, ska jäsa 2 timmar men då sköter det ju sig själv. Receptet kan dubblas.
Ingredienser
2½ dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
25 g jäst
2 msk kummin
2 msk linfrö
½ dl solroskärnor
1 dl kruskakli
6-7 dl vetemjöl
Instruktioner
- Värm vattnet till 37º. Häll i en bunke och blanda med jästen. Tillsätt olja, salt, kummin, linfrö, solroskärnor, kruskakli och ca 6 dl av mjölet och arbeta väl.
- Låt jäsa i övertäckt i bunken 2 timmar.
Sätt ugnen på 250º.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Forma till ett runt eller avlångt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 20 minuter.
Sätt in i ugnen i 20-25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Suveränt gott. Förstod redan när jag läste receptet att jag lätt kunde dubbla det. Två härliga limpor med lite tuggmotstånd.Tack för ett kanonbra recept. Betyg: 6 av 5 möjliga
Visst är det gott. Har själv bakat det idag! Tog ingen kummin och bytte 1 dl av mjölet mot müsli och hälften av vetemjölet mot grovt vetemjöl. En bild blev det också.
Jättegott bröd, jag tog i lite surdeg i ena brödet och nötter i det andra och det blev toppen! Ska fortsätta baka detta, mycket lätt också och när det jäser kan man göra något annat! Ett toppenbetyg till detta bröd =)!