Lättbakat gott bröd

Mycket gott bröd, lättbakat. Tar lång tid, ska jäsa 2 timmar men då sköter det ju sig själv. Receptet kan dubblas.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 2 msk kummin
  • 2 msk linfrö
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 dl kruskakli
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37º. Häll i en bunke och blanda med jästen. Tillsätt olja, salt, kummin, linfrö, solroskärnor, kruskakli och ca 6 dl av mjölet och arbeta väl.
    2. Låt jäsa i övertäckt i bunken 2 timmar. Sätt ugnen på 250º.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Forma till ett runt eller avlångt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    flabban 13 november 2008

    Suveränt gott. Förstod redan när jag läste receptet att jag lätt kunde dubbla det. Två härliga limpor med lite tuggmotstånd.Tack för ett kanonbra recept. Betyg: 6 av 5 möjliga

    essim 13 november 2008

    Visst är det gott. Har själv bakat det idag! Tog ingen kummin och bytte 1 dl av mjölet mot müsli och hälften av vetemjölet mot grovt vetemjöl. En bild blev det också.

    1234 8 februari 2009

    Jättegott bröd, jag tog i lite surdeg i ena brödet och nötter i det andra och det blev toppen! Ska fortsätta baka detta, mycket lätt också och när det jäser kan man göra något annat! Ett toppenbetyg till detta bröd =)!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben