Bröd med basilika och oliver

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 35 minuter

Detta bröd är perfekt till en god sallad eller soppa. Vill man kan man ändra innehåll och ha tex. soltorkade tomater, paprika, pesto mm istället för basilika och oliver. Man tager det man haver så att säga.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • 1 dl parmesan ost
  • Vitlökskrydda (Caj Ps stek och grillkrydda)
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    1. 250° Smula/häll jästen i en bunke. Värm mjölk och olja till ca 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt.
    2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Kavla ut en rektangel, ca 1/2 cm tjock, gott och väl plåtens längd.
    3. Fördela den hackade basilikan, hackade oliver och kryddorna.
    4. Rulla ihop på längden och lägg på plåten. Ibland delar jag på längden och lägger de två längderna jämte varandra.
    5. Strö över mjöl och snitta brödet. Låt jäsa övertäckt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
    6. Grädda i 250°, ca 15 minuter. Låt svalna utan bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pasta med grönsakssås
    Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben